Trezor wallet är en en utav de bästa och mest välkända hårdvaruplånböckerna på marknaden. Genom att använda Trezor istället för en webbaserad plånbok så stärker du säkerheten för dina Ether och andra kryptovalutor.

  • Prisintervall: 915 – 1 500 SEK, exklusive moms.
  • Stöd för: All modeller har stöd för +500 olika kryptovalutor.
  • Modeller: Trezor One, Trezor Model T

 

Trezor tillverkas av SatoshiLabs som har säte i Tjeckien. Oavsett vilken modell som du väljer så är hårdvaruplånböckerna mycket användarvänliga och enkla att komma igång med, även för nybörjare.

Vid beställning av en Trezor wallet till Sverige så skickas paketet med DHL. Beräknad leverans tid från det att beställningen görs är ungefär 3-4 arbetsdagar.

Läs vidare för att ta reda på lite mer detaljer och lära dig mer om Trezor och hur du kan använda den som en Ethereum Wallet.

trezor köpa ethereum bitcoin

Vad är en Trezor wallet?

Trezor är en hårdvaruplånbok där du kan spara dina Bitcoin, Ether eller andra Altcoins offline. Genom att inte hålla dina digitala tillgångar online så fungerar denna hårdvaruplånbok utmärkt som ett kassaskåp för dina besparingar.

Men till skillnad från ett vanligt kassaskåp, så är en Trezor wallet mycket liten och du kan lätt att ha med den i fickan eller stoppa ner den i väskan när du ska någonstans.

Du kan välja den färg du vill ha på din Trezor, men alla kommer i samma storlek och modell. Designen är stilren och den är inte större än ett USB-minne, kanske snäppet bredare, men däremot lätt och tunn.

Resultat från olika tester visar att en Trezor plånbok tycks klara både hårda fall och eventuell kontakt med vatten. Du bör dock vara försiktig med din hårdvaruplånbok då dessa tester inte på något vis är en garanti för hårdvaran.

Trezor One

  • Pris: 915 SEK, exklusive moms
  • Stödjer: +500 olika kryptovalutor

Trezor One är en användarvänlig hårdvaruplånbok med monochrome display med två knappar. Den har stöd för över 500 olika kryptovalutor och tokens.

Säkerhetsinställningar som PIN kod sköts via dator eller mobil och Trezor One har även en password manager där du kan lagra lösenord.

 

trezor one

Trezor Model T

  • Pris: 1500 SEK, exklusive moms
  • Stödjer: +500 olika kryptovalutor

Trezor Model T är en premium modell av Trezors hårdvaruplånböcker. Den har en touchscreen i färg och du sköter enkelt alla säkerhetsinställningar direk på din Trezor.

Trezor Model T har naturligtvis också stöd för över 500 olika kryptovalutor och tokens, samt en password manager funktion och övriga funktioner som Trezor One har.

 

trezor model t

Trezor – En välbeprövad hårdvaruplånbok

En av fördelarna med en hårdvaruplånbok är att du har obegränsat med plats. Du kan alltså lägga till så många olika tokens och Altcoins som du vill.

Du kan investera i olika kryptovalutor och använda olika plattformar, så som Ethereum, Dash och Xcash.

Trezor fungerar med alla vanliga operativsystem. Det är även rekommenderat att använda 2 Factor Authentication, som gör Trezor wallet säker att använda för dig, och svår eller näst omöjlig att använda i någon annans händer.

På så vis kan du vara lugn även om datorn fungerar dåligt eller drabbas utav ett virus. Dina nycklar kommer ändå vara helt oåtkomliga på Trezor.

Om du planerar att köpa Ethereum och spara under en längre tid, är det rekommenderat att använda en hårdvaruplånbok som Trezor.

Priset är något högre än en del andra hårdvaruplånböcker som finns ute på marknaden. Trezor har dock varit med länge in branschen och är ett pålitligt varumärke för förvaring av kryptovaluta.

trezor banner

Hur använder man Trezor Wallet?

Du använder en Trezor wallet genom att koppla den till datorn med en USB-kabel. Hårdvaruplånboken kommer då att starta direkt.

Du ser att Trezor har startat när bilden av ett hänglås kommer upp på den lilla skärmen.

När programmet öppnats, kommer du att få skriva in samma kod på datorn som den som visas på skärmen. Du kommer också att kunna och bekräfta inloggning eller överföringen genom att klicka på knapparna eller touch screenen som finns på enheten.

Som vanligt kan du när du loggat in med kod, och eventuellt PIN-kod, att kunna se dina digitala tillgångar. Hur mycket Ether och Bitcoin du har, vilka kryptovalutor, dina transaktioner och all annan information.

Tänk dock på att även göra en säkerhetskopiering, ifall du blir av med själva enheten.

En säkerhetskopia, som fungerar lite olika beroende på hårdvaruplånboken, bör helst bevaras offline om det går. Med en Trezor wallet och en korrekt gjord säkerhetskopiering så kan du sova lugnt om nätterna.

Trezor

10

Användarvänlighet

10.0/10

Säkerhet

10.0/10

Stödjer Ethereum

10.0/10