En Ethereum wallet och kryptovalutan Ether (ETH) visas i serie The OA på Netflix. I seriens andra del så finns, förutom kryptovalutor, ett mobilspel och en tech start up också med.

The OA är en dramaserie med övernaturliga händelser och mysterium, vissa har jämfört den med Stranger Things. Serien handlar om Prairie, en ung kvinna som återfinns efter att ha försvunnit flera år tidigare. Hon var blind som ung men när hon hittas så kan hon plötsligt se igen.

Brit Marling spelar Prairie och sänsong 2 som dök upp på Netlfix i slutet av mars 2019.

Ether i The OA på Netflix

Ether nämns redan i första avsnittet av den andra delen. Privatdetektiven Karim, spelad av Kingsley Ben-Adir, blir tillfrågad av en kvinna att hitta hennes barnbarn Michelle Vu.

När Karim undrar om kvinnan har några pengar för att betala honom för utredningen så visar hon en Ethereum plånbok med 29 Ether i. De har hon fått skickade till sig från sitt barnbarn innan hon försvann.

Man får veta att den försvunna Michelle har tjänat sina Ether genom att spela spelet Q Symphony, ett digitalt mobilspel som flera ungdomar deltar i. Q Symphony går ut på att lösa ledtrådar och komma upp i nivåer, ju högre upp man kommer ju mer Ether vinner deltagaren.

Har du redan en Ether plånbok och adress?

Köp Ethereum med Swish

Priset är inte uppdaterat efter den senaste nedgången

Ether är en återkommande digital valuta i The OA och kryptovalutan nämns vidare i flera avsnitt. För den som är insatt i kryptovalutor och priset på Ethereum, så blir det tydligt att manusförfattarna inte har justerat värdet efter den rådande björnmarknaden och det prisdropp som skett det senaste året.

I The OA så är 29 Ether värda ungefär cirka 31 000 US dollar, vilket get en kurs på cirka 1070 dollar per Ether. Den nuvarande kursen för Ethereum ligger på cirka 160 dollar och 29 Ether är därmed värda nästan 1 100 dollar.

Vad som gör omnämnandet av Ether i The OA något ovanligt jämfört med när kryptovalutor annars finns med i en serie eller film är att The OA inte handlar om hackers eller darknet.

Det finns en hel del sci-fi inslag i serien men det är långt ifrån en traditionell “hacker film”, vilket kan indikera att Ethereum, genom omnämnandet av Ether, har nått ett visst kommersiellt genomslag.

Kanske kan det här innebära att vi får se mer av Ethereum och Ether i kommande filmproduktioner eller andra bredare sammanhang. Hur det blir återstår att se, men för den som är ett fan av Ethereum var det i vilket fall roligt att se att kryptovalutan är med i The OA.

Jämför Ethereum plånböcker

Ethereum nämns i Netflix serien The OA