Ledger – En säker hårdvaruplånbok

Har du börjat att köpa Ethereum och Bitcoin, men funderar över hur du säkert ska förvara dina digitala tillgångar? Då är du inte den enda, det blir allt vanligare att köpa en hårdvaruplånbok som Ledger Nano S för att förvara kryptovaluta säkert.

 

  • Prisintervall: 1 000 – 3 000 SEK
  • Stöd för: Beroende på modell, upp till 30 olika kryptovalutor.
  • Modeller: Ledger Nano S, Ledger Blue

Sedan flera år tillbaka har olika plånböcker använts för att förvara Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor offline med hjälp av en extern enhet. Det istället för ett program eller en app på mobilen.

Bland dessa hårdvara plånböcker har Ledgers produkter kommit högt upp på listan.

Det finns olika modeller av Ledger Wallets, som Ledger Blue och Ledger Nano S. Den sistnämnda har blivit oerhört populär på marknaden.

Om du överväger att skaffa dig en Ledger Wallet så kan det visa sig vara ett klokt beslut. Börja spara dina Ether och Bitcoin säkert redan nu!

ledger wallet ethereum bitcoin
Ledger Wallets webbplats.

Vad är en Ledger Wallet?

Ledger plånboken är en extern enhet, där du kan förvara en obegränsad mängd pengar i kryptovaluta. Om du vill kan du spara en miljon kronor i mynt lika säkert som du bevarar 10 kronor.

Transaktionerna behandlas snabbt, och transaktionsavgifterna är låga.

Använder du dig av kryptovalutan Ether (ETH), passar Ledger Wallet bra eftersom den har fullt stöd för Bitcoin, Ethereum, Altcoins och många andra kryptovalutor.

Beroende på vilken valuta du använder eller tänker använda dig av så fungerar Ledger Wallet sannolikt bra för dig.

När det kommer till utseendet så finns det olika modeller att välja på, där alla är smidiga och tåliga. De får lätt plats i fickan eller väskan och Ledger kompromissar inte med kvalitén.

Du kan själv välja om du vill ha en liten hårdvaruplånbok som liknar ett USB-minne, med eller utan skärm, eller om du föredrar något större.

Den större modellen, Ledger Blue, har en skärm och ser ut som en liten platta som får plats i handen.

Ledger Nano S – En liten och populär hårdvaruplånbok

  • Pris: 999,99 SEK
  • Stödjer: 24 olika kryptovalutor, vilka inkluderar Bitcoin, Ethereum, Ripple och Altcoins.

Det har sålts över en miljon Ledger Nano S globalt och det är inte svårt att förstå varför. Den är liten som ett vanligt USB-minne och smidig att ta med sig.

Ett hölje skyddar självaste enheten ifall man råkar tappa den eller lägga ifrån sig hårdvaruplånboken på en olämplig plats.

Ledger Nano S kopplas enkelt till datorn eller till en smartphone via en USB-kabel. Enheten har en liten skärm, där du kan se och bekräfta dina uppgifter.

Två knappar på sidan av Ledger Nano S tillåter dig göra en massa saker. Så klart använder du dem för att bekräfta inloggning och köp, men du kan även navigera bland val, och med specifika blandningar av klick får du upp andra möjligheter.

Instruktioner för installation och de olika funktionerna följer med i boxen till hårdvaruplånboken.

Ledger Nano S skickas hem till dig i ett snyggt paket, kompakt och välpackat, med instruktioner för användning, start-up, och även en guide för back-up.

Priset är köpvänligt, du kan skaffa dig en ny Ledger Nano S för under tusenlappen. Det kan ses som ett överenskomligt pris om du vill förvara dina Ether säkert.

Läs mer om Ledger Nano S och börja förvara dina kryptovalutor säkert, för att undvika hackers.

ledger nano s köp ethereum bitcoin
Ledger Nano S.

Ledger Blue – Hårdvaruplånbok med touch screen

  • Pris: 2 999,99 SEK
  • Stödjer: 30 olika kryptovalutor, vilka inkluderar Bitcoin, Ethereum, Ripple och Altcoins.

Modellen Ledger Blue är ett premium alternativ för dig som vill skydda dina digitala valutor och tillgångar. Den här hårdvaruplånboken har en stor touch screen där du enkelt kan navigera dig fram.

Touch screenen gör Ledger Blue lättanvänd och du kan snabbt komma åt dina kryptovalutor. Även den här modellen är mycket säker och håller den standard som man kan förvänta sig från en Ledger Wallet.

Sammanfattningsvis kan man säga att du betalar ett premium pris för en förenklad användarupplevelse som samtidigt inte tummar på säkerheten för dina kryptovalutor.

Läs mer om Ledger Blue och de fantastiska användare recensioner som den har fått.

ledger blue köp ethereum bitcoin
Ledger Blue.

Hur använder man en Ledger Wallet?

Att använda en Ledger Wallet är inte svårt alls. I princip är det så att om du kan använda en USB-port så kan du använda en Ledger Wallet.

En Ledger Wallet kan du koppla till vilken dator som helst.

När programmet öppnats, eller när du öppnat sidan, så kan du knappa in den säkerhetskod som krävs (du kommer eventuellt att se denna säkerhetskod på den lilla skärmen eller använda dig av ett kort).

Sedan kan du bekräfta inloggning eller överföringen genom att klicka på knapparna som finns på enheten.

När du loggat in kan du se hur mycket pengar du har på ditt konto, vilka kryptovalutor, som Bitcoin (BTC) eller Ethereum (ETH), som du för tillfället använder.

Du kan även hantera dina överföringar på enkelt. Alltid på ett snabbt och säkert sätt.

Du får specifika instruktioner till din Ledger plånbok när du köper den, så det går snabbt att komma igång. Kom ihåg att det kan vara värt att investera i säkerheten för dina digitala mynt.

Ledger

10

Användarvänlighet

10.0/10

Säkerhet

10.0/10

Stödjer Ethereum

10.0/10