Använd Swish och BankID – Köp direkt

Om du redan har en Etheradress så kan du här köpa Ethereum med Swish och BankID, din transaktion genomförs direkt. Köpet genomförs med stöd från svenska Safello AB.

ethereum swish

Om du inte har en Etheradress så behöver du först välja en Ethereum plånbok. Alla digitala plånböcker som listas nedan accepterar svenska kunder.

Populära Ethereum plånböcker

Ännu ovanligt att kunna köpa Ethereum med Swish

Att kunna köpa Ethereum med Swish som betalningsmetod är fortfarande förhållandevis ovanligt. Trots att den mobila betaltjänsten används flitigt i Sverige så är det inte allt för många Ethereum wallets och handelsplattformar som accepterar Swish.

Det här kan bero på att majoriteten av de banker som är anslutna till Swish är svenska, medan de flesta digitala plånböcker som finns för kryptovalutor är baserade i utlandet.

Att köpa Ethereum med Swish förenklar transaktionen mycket för svenska användare, så förhoppningsvis är det en betalningsmetod vi får se mer av i framtiden.

Att köpa Ethereum med Swish är enkelt och smidigt då Swish överföringar går på några minuter.

Då både betalningstjänsten och många digitala plånböcker finns som appar skulle dessutom allt kunna skötas i mobilen. Det skulle vara ännu enklare att köpa Ether och andra kryptovalutor vart man än befinner sig.

Då utvecklingen av både betalningssätt för fiat valutor och kryptovalutor går stadigt framåt så är det inte omöjligt att tänka sig att Swish snart blir mer vanligt vid köp av kryptovalutor.

De flesta digitala plånböker accepterar dock både banköverföring samt VISA och Mastercard som insättningsmetod. Det innebär att det fortfarande är möjligt att köpa både Bitcoin och Ethereum om du har ett svenskt bankkonto.


Var kan man köpa Ethereum med Swish?

Det är svårt att hitta handelsplatser för köp av Ethereum med Swish trots att det skulle förenkla betalningarna. Men det finns dock en lösning genom Safello att köpa Ether med Swish och BankID.

Köp Ether med Swish nu

Desto mer etablerat Swish blir som betalningsmetod desto troligare är det dock att man i framtiden kommer att kunna handla Ethereum med den mobila betalningstjänsten.

Om Swish blir mer etablerat i utlandet och bland utländska banker så kan det säkert påverka handelsplatser för Ethereum och bli ett alternativ för köp av digitala valutor.

Hur fungerar Swish?

Swish är en mobil betalningstjänst där mobilnummer används för att genomföra transaktioner. Swish fungerar på både iPhone och Android och du kan enkelt ladda ner appen från App Store eller Google Play.

För att kunna använda Swish behöver du ha ett bankkonto hos en av de anslutna bankerna. Du kopplar sedan ihop ditt mobilnummer med ditt bankkonto.

Du behöver även ha appen BankID säkerhetsapp för att kunna skicka eller överföra pengar till ett annat konto. Med hjälp av mobilt Bank ID så godkänner du dina transaktioner.

Swish har blivit en så populär betalningsmetod att uttrycket “swisha pengar” i princip betyder att du ska betala någon.

Att swisha någon går ofta på ett par minuter, i jämförelse med en banköverföring som kan ta upp till några dagar. Det beroende på vilken bank en själv och mottagaren använder.

Du kan även ändra dina inställningar och endast acceptera inbetalningar via Swish. Det här kan vara användbart om du har ett konto som du sällan betalar ut pengar ifrån men fortfarande vill kunna ta emot betalningar.

Getswish AB ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB samt Swedbank och Sparbankerna. Att utveckla Swish var ett arbete som startades av Sveriges sex största banker och fler har idag anslutit sig.

Köp Ether med Swish nu