eToro Sverige – En social trading plattform

eToro är en välkänd handelsplattform och ett populärt alternativ för dig som vill trada Ethereum, Bitcoin, andra kryptovalutor eller aktier. Handel sker genom så kallade CFD:er och du äger aldrig den underliggande tillgången, vilket kan vara Ethereum, altcoins eller andra tillgångar.

Mycket volatil investeringsprodukt. Ditt kapital löper risk. 76% förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör.

  • Erbjuder handel med: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Cardano (ADA), Dash (DASH), EOS (EOS), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), LTC (Litecoin), NEO (NEO), Stellar (XLM), Ripple (XRP).
  • Kryptovaluta plånbok: eToro erbjuder även användare en plånbok för kryptovaluta som stödjer Bitcoin, Ethereum, Litecoin och Bitcoin Cash. Som verifierad användare kan du nu skicka och ta emot tokens via eToro.
  • Öppettider för handel: Dygnet runt.

eToro har blivit den plattform som många väljer att använda för att köpa och spekulera i priset på kryptovalutor som Ethereum och Bitcoin. Eftersom eToro accepterar svenska kunder så går det utmärkt att använda plattformen från Sverige.

Fördelen med att använda eToro är att du inte behöver ha lika goda tekniska kunskaper i jämförelse med om du använder dig av en så kallad kryptovaluta exchange (handelsplats för direkt köp och sälj av Ether).

På eToro handlar du genom så kallade CFD:er (Contract for Difference) vilket är ett finansiellt instrument där du kan spekulera i en prisuppgång eller nedgång, utan att äga den underliggande tillgången.

Man bör ha i åtanke att det är förenat med hög risk, och att du kan förlora mer än det satsade kapitalet. Var därför noga med att läsa på så att du är fullt medveten om hur CFD handel fungerar innan du börjar handla på eToro.

Mycket volatil investeringsprodukt. Ditt kapital löper risk. 76% förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör.

En användarvänlig handelsplattform

eToro beskriver själva sin plattform som en social trading plattform. Det här är en investeringsplattform som kan användas utan att att du först måste ha en Ethereum wallet, då du inte köper Ether utan endast spekulerar i priset.

eToro fungerar som ett socialt nätverk där du kan skapa ett konto helt utan kostnad. Du bör ange dina riktiga personuppgifter när du öppnar ett konto, men du kan välja ett annat användarnamn.

Ha i åtanke att ditt användarnamn kommer att synas offentligt om du vill dela din investeringsprofil med andra användare på eToro.

I likhet med Facebook, så har en användare på ett eToro konto en publik profilbild och samt en personlig profil. Tanken med investeringsprofilerna är att man ska kunna följa varandra genom att kopiera en annan användares portfölj.

Den sociala aspekten av eToro gör det möjligt att ta del av investeringsstrategier och tips.

Genom att inspireras av av andra användares portföljer på, så kan du se till att skapa en strategi för hur du bäst kan använda ditt kapital för att investera i Ethereum, Bitcoin eller aktier som Google och Apple.

Så fungerar eToro

Den lägsta summan för en första insättning på eToro är 200 US dollar. Det går naturligtvis att sätta in en högre summa också, men det kan vara klokt att börja försiktigt.

För att köpa Ethereum på eToro så söker du först efter tillgången på plattformen genom att använda sökfunktionen. När du har Ethereum uppe så kan du se det pris som eToro har, olika grafer som visar utvecklingen samt välja om du vill lägga till Ethereum på din watchlist.

Genom att klicka på knappen “Trade” så kan du öppna för ett köp. När du öppnar för en “trade” på Ethereum, du köper alltså inga Ether direkt. Nästa steg är att välja hur mycket hur mycket du vill köpa för och sedan klickar du på “Open trade”. Alla dina öppna trades listas på ditt konto.

Om du tidigare har handlat med andra finansiella instrument som bygger på marginalhandel och hävstångsprodukter så kan det hända att du känner igen konceptet, då eToro fungerar på ett liknande sätt.

Alla handelskonton har dollar som fiatvaluta.När du sätter in pengar i en annan valuta, så som svenska kronor, så växlas de till dollar.

På eToro finns alltså möjligheten att följa personer som är professionella inom investering och trading av tillgångar som kryptovalutor och aktier. Du följer andra investerares strategier och hämtar inspiration från dem. Tänk dock på att alla investeringsbeslut i slutändan är dina egna, och att även duktiga investerare som du har valt att följa kan göra misstag.

För att börja följa en person behöver du bara gå in på deras profil och klicka på “Copy”. Då används en del av dina tillgångar (man bestämmer själv hur mycket) för att göra samma inversioner som den användare du valt att kopiera gör, har gjort eller kommer att göra.

Det är bäst att logga in och kontrollera din profil regelbundet för att se till så att investeringarna går åt rätt håll. Gör man inte det, kan man förlora ganska mycket på en annan användares dåliga beslut.

Vad finns det för fördelar med att följa andra på eToro? Jo, nämligen att om man väljer att följa och kopiera en trader som historiskt sett har gjort bra val, så har man möjligheten att ta del av dennes investeringsstrategi. Tänk dock på att tidigare vinster inte är en garanti för fortsatt framgång.

Varje eToro-profil visar om en användare har vunnit eller förlorat på sina investeringar. Detta gör det lättare för dig att hitta intressanta profiler att följa.

eToros plattform är byggd så att det inte ska gå att manipulera sina resultat eller den publika trading information som visas. Det här gör det fullständigt omöjligt att att visa upp falska investeringsframgångar, och därmed är det lättare att lita på en trader som man vill följa och kopiera.

eToros verksamhet är reglerat av CySEC och FCA.

Mycket volatil investeringsprodukt. Ditt kapital löper risk. . 76% förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör.

Handla på eToro – Sammanfattning

Det är enkelt att ta del av informationsflödet på Toro så att du hela tiden ser hur det går med investeringarna i kryptovalutor som Ethereum.

Nyheter om ens egna investeringar, nytt om företagen som hanterar ens valutor och hur det går för traders som man följer och kopierar uppdateras ständigt.

Genom att alltid ha ett uppdaterat informationsflöde så vet man om man behöver ändra sin strategi. Du kan alltid sluta att följa en användare eller ta ut dina vinster.

eToro finns även som app för den som vill kolla sitt konto i mobilen. För att beskriva hur enkelt det är att använda eToro så kan man säga att om man i regel kan använda Facebook, så kan man använda eToro.

Du kan få ut dina pengar via banköverföring, Paypal, Skrill eller Neteller. Valutan på ditt eToro handelskonto är US dollar, en avgift för att växla svenska kronor till dollar tillkommer. Information om aktuella avgifter finns på eToros hemsida.

När det kommer till utbetalningen kan man klassificera eToro som en av de bästa. Pengarna betalas ut snabbt och punktligt.

Det finns ett relativt stort utbud av kryptovalutor att spekulera i, så som Ethereum eller Bitcoin.

Sammanfattningsvis så har eToro en plattform som är väldigt enkel att använda och säker. Det här passar dig som inte vill köpa direkt i kryptovaluta och som har mycket goda kunskaper i CFD handel.

All handel innebär risk. Handla bara med kapital som du är beredd att förlora. Tidigare avkastning är ingen garanti för framtida resultat. Innehållet är enbart i utbildningssyfte och är inte råd om investering.

Kryptovalutor kan fluktuera kraftigt i pris och är därför inte lämpliga för alla investerare. Handel med kryptovalutor övervakas inte av något EU-regelverk.

eToro

9.3

Användarvänlighet

9.0/10

Säkerhet

10.0/10

Utbud

9.0/10