Avanza – Handla Ethereum XBT Certifikat

Det går att köpa Ethereum på Avanza i form av Ethereum XBT som är ett certifikat. När du handlar med Ethereum XBT hos Avanza så äger du själv inga Ether, utan du följer endast prisutvecklingen på Ethereum.

 

  • Erbjuder handel med: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH)
  • Öppettider för handel: Stockholmsbörsens öppettider 09:00 – 17:30

Tänk på att all handel innebär en risk och att du själv måste bestämma vilka värdepapper och tillgångar som är lämpliga för dig och din ekonomi att investera i. En investering kan minska i värde och du kan förlora dina pengar.

Priset på Ethereum är den underliggande tillgången i certifikatet. Genom att köpa Ethereum via Avanza så får din investeringsportfölj en exponering mot kryptovalutan.

På Avanzas webbplats kan man se kursutvecklingen under dagen av Ethereum XBT i både SEK och procent. Det går även att se orderdjup, antal och vad som senast är betalt.

Då du själv inte äger Ether när du köper Ethereum hos Avanza så är det viktigt att förstå hur handel med certifikat fungerar och vilka avgifter som tillkommer, innan du investerar.

För handel med kryptovalutor så tillhandahåller Avanza även ett certifikat för Bitcoin, Bitcoin XTB. Även i det här fallet så äger man inga Bitcoin när man köper certifikatet hos Avanza, utan det man investerar i är prisutvecklingen för Bitcoin.

avanza ethereum xbt
Ethereum XBT på Avanzas webbpats.

Att tänka på när man köper Ethereum hos Avanza

Att köpa Ethereum hos Avanza är ett alternativ om man inte själv vill äga kryptovalutor men ändå följa prisutvecklingen. Det är visserligen relativt enkelt att köpa Ethereum via en handelsplats för kryptovalutor, men den främsta fördelen med att köpa Ethererum på Avanza är att det om möjligt är ännu smidigare.

Det man bör ha i åtanke är dock att det tillkommer olika avgifter för handel med certifikat och att dessa endast kan kan köpas under börsens öppettider.

Du kan inte heller skicka Ether eller Bitcoin till ett annat konto genom ett köp av Ethereum hos Avanza, då du inte har kryptovalutan på ditt konto. Det innebär att du inte heller kan trada Ether mot en annan kryptovaluta.

 

Om Avanza

Avanza Bank AB ingår i Avanzakoncernen och är numera en av Sveriges största internetbanker. Avanza Bank började som en aktiemäklare på nätet 1999 men erbjuder numera en mängd olika spar och investeringsalternativ.

Avanza är ett tryggt alternativ och en säker platform med konkurens mässiga courtage avgifter på aktiehandel.

Hos Avanza kan du som svensk kund väja mellan olika förmånliga kontofomer för investeringar så som kapitalförsäkring (KF) och investeringssparkonto (ISK).

Genom Ethereum XBT kan du inneha exponering mot Ethereum via ditt investeringssparkonto, då certifikatet handlas som en aktie hos Avanza. Du kan även köpa Ethereum hos Avanza med en kapitalförsäkring.

Huvudkontoret för Avanza Bank AB ligger i Stockholm och förutom Ethereum certifikat så erbjuder banken handel i närmare 1 300 olika fonder. Hos Avanza kan du även köpa aktier som är noterade på Stockholmsbörsen och det finns även möjlighet till handel med utländska aktier.

Förutom aktie handel och handel med kryptovaluta certifikat så har Avanza en bolåneprodukt. Du kan enkelt öppna ett konto hos Avanza för att ta del av både förmånliga räntor och courtage avgifter.

Avanza

9

Användarvänlighet

10.0/10

Säkerhet

10.0/10

Utbud

7.0/10